top of page

betaalbaar, esthetisch en milieuvriendelijk

We komen uit een tijd van wit, strak en sober. Een periode van grofweg 15 jaar waarin we streefden naar totale ontkenning van materiaal ten gunste van de vorm. Een voorbeeld: hout is een levend materiaal, het trekt krom, heeft noesten en verkleurt door de invloed van licht. Dat maakt hout een lastig materiaal om tot een strak resultaat te komen. Dus bedenken we een nieuwe houtsoort MDF, vervaardigd uit houtsnippers. Werkt niet en laat zich goed strak zagen. Kortom, hout wordt alles behalve hout.

Deze periode werd opgevolgd door Vintage, het tegenovergestelde van strak en sober. We grijpen terug naar objecten en vormen uit het verleden, waarbij het materiaal zijn originele eigenschappen heeft mogen behouden. Het materiaal en daarmee het object heeft een verhaal. Het kent diepte en rijkdom. Foutjes zijn welkom, zelfs gewenst. Ruwe randen en vervaagde oppervlakken geven ons een gevoel van herkenning en nostalgie.

Wat worden de materialen van de toekomst? Verhalen zijn belangrijk en we hunkeren naar een gevoel van authenticiteit. Laten we daarom de kernwaarden, de goede dingen uit het verleden, meenemen naar de toekomst. Daar waar de witte, strakke periode het verleden probeerde te ontkennen, is authenticiteit en verhaal weer helemaal terug. Maar welke materialen horen daar nu bij? Binnen dit onderwerp ga ik op zoek naar betaalbare, esthetische en zoveel mogelijk milieuvriendelijke oplossingen. Volg mijn blog voor regelmatige updates over dit onderwerp.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Zoeken op categorie
Volg ons
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
bottom of page