top of page
Omroep Venlo interieur PKIA
Omroep Venlo interieur PKIA
Omroep Venlo interieur PKIA
Omroep Venlo interieur PKIA

Project: Omroep Venlo, Venlo

Werkplek inrichting | Realisatie: 2013

Less is more.

In opdracht van HME Import Agency heeft PK|IA een werkplek inrichtingsadvies gemaakt voor Omroep Venlo in het voormalige Nedinsco complex. Omroep Venlo brengt radio en televisie voor en door Venlo en is tot twee keer toe gekozen tot beste lokale omroep van Nederland. In HME heeft Omroep Venlo een partner gevonden in optimale werkplek inrichting, daarbij gebruik makend van de kennis en kunde op het gebied van ergonomie, duurzaamheid en innovatie.

 

de uitwerking

Het voorstel van PK|IA heeft vooral betrekking op de werkplekken en de directe omgeving daarvan. Daarbij is het materiaal- en kleurgebruik afgestemd op de huisstijl van de omroep en de afwerking van de ruimte door de architect. De voornaamste uitgangspunten waren dat het licht, transparant, strakke lijnen en vooral een industriële look, passend bij de ruimte, moest worden. Daarbij is ook input van de aanbieder gevraagd, zodat er een duidelijke wisselwerking ontstond tussen de wens van de opdrachtgever en de huidige stand van de techniek in de kantoormeubel industrie.

 

het resultaat

Dit alles heeft geleid tot een sobere, eigentijdse uitstraling met veel wit en bijvoorbeeld glas als werkplek scheiding. Het gekozen meubelsysteem is uitermate flexibel en kan zonder gereedschap in elkaar worden gezet. Zonder veel nieuwe aanschaf zijn, indien nodig, de werkplekken snel om te bouwen. Als enige steunkleur is gekozen voor rood, als in het logo van Omroep Venlo. De gekozen bureaustoel van Herman Miller laat constructie en afwerking in elkaar vloeien in de bespanning van de rug en staat daarmee symbool voor de doeltreffendheid van meer door minder.

 

 

 

Vergelijkbare projecten:
bottom of page