Innovation Hub Venlo Interieurontwer
Innovation Hub Venlo Interieurontwer
Innovation Hub Venlo Interieurontwer
Innovation Hub Venlo Interieurontwer

Project: Innovation Hub, Venlo

Inrichting kantoortuin | Realisatie: 2016

Interactie door transparantie

Voor Innovation Hub Venlo heeft PK|IA, in samenwerking met Van Bakel inspires&creates, de inrichting van de kantoortuin gerealiseerd. Innovation Hub Venlo begeleidt, faciliteert en financiert start ups door middel van kennis, expertise, netwerk en middelen. Op de locatie aan de Kazernestraat bestaat de mogelijkheid om ruimte te huren per volledig gefaciliteerde werkplek. Dit biedt start ups de mogelijkheid organisch te groeien. De ruimte is open en transparant opgezet, zodat de gebruikers zoveel mogelijk contact kunnen maken met de overige huurders en zo de kruisbestuiving te bevorderen. 

 

De uitwerking

De werkplekken zijn in clusters van vier gegroepeerd. De clusters worden van elkaar gescheiden door beplanting en een maatwerk, gebogen houten wand. De wand bestaat uit twee delen, die tegengesteld aan elkaar zijn geplaatst om twee vergaderplekken af te schermen.  Optisch breken ze de ruimte zonder af te sluiten. De werkplekclusters hebben ook aan minstens een kopse zijde kastruimte om de gebruiker meer privacy op het bureaublad te geven. Zodra de gebruiker gaat zitten, zit hij in zijn eigen cocon. Zodra hij gaat staan overziet hij de hele ruimte. Optimale privacy en openheid.

De bureau's  hebben een slinger-verstelbaar onderstel met een maatwerk volhouten blad van rubberhout. Het toegepaste rubberhout is C2C gecertificeerd. De werkplekken worden onderling gescheiden door een aluminium scherm voorzien van Leolux meubelstof en geluiddempend schuim.

Innovation Hub biedt verschillende vergader mogelijkheden, zowel open als gesloten. Alle vergadertafels zijn voorzien van een maatwerk rubberhouten blad en Leolux stoelen met lederen bekleding. Daarnaast zijn een ontvangst en bel/overleg plek ingericht met Leolux zitmeubilair.

De vergaderruimtes en overlegplekken zijn voorzien van vloerbedekking en karpetten opgebouwd uit Interface tapijttegels, waarbij de keuze is gemaakt voor verschillende kleurstellingen uit een serie.

De pantry is een maatwerk houten constructie voorzien van betonplex multiplex en rubberhouten lamellen. Naast het optische effect, breken de lamellen ook het geluid, wat een positief akoestisch effect met zich meebrengt.

 

Het resultaat

Een sobere en krachtige uitstraling voor een kantoortuin met de focus op techniek en eenvoud. Door de toevoeging van de gestoffeerde meubels en het hout, wordt de uitstaling iets verzacht om zo de interactie te bevorderen. Het hout is toegepast op die plaatsen waar interactie is gewenst. Door de toepassing van losse bureautafels en lichtgewicht schermen is de ruimte zeer flexibel in te richten in iedere gewenste opstelling. Naar gelang de behoefte van de gebruiker kan de functionaliteit vrij eenvoudig worden aangepast. De toevoeging van de gebogen wand met de vergaderplekken combineert het nuttige met het aangename; het breekt de ruimte in overzichtelijke zones en maakt een eigen invulling van gebruik mogelijk.

Vergelijkbare projecten:
Innovation Hub Venlo Interieurontwer
Innovation Hub Venlo Interieurontwer

press to zoom
Innovation Hub Venlo Interieurontwer
Innovation Hub Venlo Interieurontwer

press to zoom
Innovation Hub Venlo Interieurontwer
Innovation Hub Venlo Interieurontwer

press to zoom
1/2