top of page
Maatwerk badkamer PKIA
Maatwerk badkamer PKIA
Maatwerk badkamer PKIA
Maatwerk badkamer PKIA

Project: Particuliere opdracht, Venlo

Maatwerk badkamer | Realisatie: 2014

Een badkamer, net even anders.

Voor een particuliere opdrachtgever heeft PK|IA een maatwerk inrichting van een badkamer gerealiseerd. De  vrijstaande woning is gelegen in het buitengebied rond de stad Venlo. De voormalige opslagruimte op de begane grond is hierbij hoogwaardig verbouwd tot een ruimte, die de idee van badkamer uitdaagt, zonder te forceren.

 

De uitwerking

De gekozen ruimte in de woning is eerst voorzien van alle noodzakelijke elektrische en sanitaire aansluitingen. Vervolgens is in samenspraak met de eigenaren het sanitair uitgekozen, waarbij PK|IA het totaal concept en realisatie heeft bewaakt. De badkamerkast is een maatwerk ontwerp door PK|IA en als sluitstuk is ook een maatwerk glazen koof ontworpen, die het nuttige met het esthetische combineert.

 

Voor het tegelwerk is gekozen voor Marazzi; een hout-look tegel op de vloer en op de wanden tegels in een kleur, maar met verschillende structuren. Door het natuurlijk strijklicht in de ruimte, krijgt het tegelwerk een dynamische uitstraling. De basis tegel is voorzien van een matte finish.

 

Het sanitair is afkomstig van Antonio Luppi. Door de afwijkende vorm en het kleurgebruik, krijgen deze elementen een aanwezigheid op zichzelf. Als tegenhanger op deze elementen is het gele kastje ontworpen, gemaakt van watervast MDF en voorzien van spuitlak in 4 lagen. (voor meer afbeeldingen, zie Maatwerk Meubelen).

 

De glazen koof is opgebouwd uit extra helder gehard glas en voorzien van een ceramische coating aan de binnenzijde. De koof loopt in een rechthoek over de wand, waarin de wastafel, kraan en spotverlichting zijn geïntegreerd.

 

Het resultaat

Door in de basis te kiezen voor rustige kleuren en structuren, met een strakke vormentaal, creëert het ontwerp een platform waarop de inrichting zijn eigen verhaal vertelt. Het resultaat is een visueel prikkelend ontwerp, passend bij de karakters van de eigenaren en de woning

Vergelijkbare projecten:
bottom of page