top of page

Bureauprofiel

“Een goed ontwerp is altijd helder en krachtig, anders is het geen goed ontwerp.”

Peter Kerkhoff | InterieurArchitectuur is gespecialiseerd in het creëren van oplossingen voor interieurvraagstukken, waarbij kwaliteit de essentie is van zijn ontwerpen: een renovatie, verbouwing of nieuw interieur moet te allen tijde voldoen aan het doel. Een grondige analyse van de bestaande ruimte en de wensen van de gebruiker vormen daarom het beginpunt van zijn aanpak, zodat een verandering van het interieur altijd leidt tot een optimalisering van de beleving en een eindproduct met een eigen identiteit. Functionaliteit, comfort en esthetiek vormen daarin een vanzelfsprekende eenheid.

“Innovatie ontstaat alleen als partijen samenwerken”
Peter Kerkhoff | InterieurArchitectuur is een jong bureau dat voortdurend op zoek is naar nieuwe procedés, combinaties en samenwerkingsverbanden. Vanuit de overtuiging dat duurzaamheid de toekomst is en materiaal de basis voor vorm, richt het bureau zich sterk op innovatieve werkwijzen en duurzame grondstoffen. Dankzij flexibiliteit, een open-mind en intensieve samenwerking met andere, jonge denkers en ontwerpers zijn nieuwe ontwikkelingen in de branche nooit ver weg.

 

“In de natuur is vorm een symptoom van groei.”
Hoewel het moderne leven maakbaar lijkt, gelooft Peter Kerkhoff in de wetten en de schoonheid van de natuur. Vorm, structuur en de textuur van natuurlijke elementen worden niet bepaald door een ontwerp, maar door omgeving en groei. Uitgaande van deze elementaire gegevens, gaat Peter Kerkhoff te werk volgens organische ontwerpprincipes waarbij niet het ontwerp de vorm bepaalt, maar de ontwikkeling van de omgeving en zijn gebruiker. Architectuur mag nooit een doel op zich zijn, maar een middel tot het creëren van de ultieme habitat.

“De combinatie van oud en nieuw levert een fascinerende dramatiek op.”
Peter Kerkhoff | InterieurArchitectuur voelt zich thuis in het spanningsveld tussen oud en nieuw. Plekken met een verhaal, die zijn gebruikt, doorleefd en misschien al eens of vaker zijn gerenoveerd, laten veranderende gebruikersbehoefte zien. Ruimtes en interieurs zijn begrensd en afgebakend, maar zijn voortdurend onderhevig aan interpretatie. Door nieuwe behoeftes met een innovatieve blik tegemoet te treden, ontstaat ruimte voor verrassende mogelijkheden binnen die fascinerende dynamiek.

Resultaat:

 

PK|IA werkt al sinds 2009 voor gerenommeerde opdrachtgevers in de particuliere en zakelijke sector.

 

Een aantal van de door PK|IA gerealiseerde projecten kunt u middels onderstaande button bekijken.

 

Hiernaast ziet u een van de projecten in de zakelijke sector, de inrichting van een ontvangstruimte in de regio Venlo.

 

Bekijk dit en andere projecten in ons projectenoverzicht, of klik op de foto.

bottom of page