top of page
C2C ExpoLAB, PKIA
C2C ExpoLAB, PKIA
C2C ExpoLAB, PKIA
C2C ExpoLAB, PKIA
C2C ExpoLAB, PKIA

Project: C2C ExpoLAB, Venlo 

Inrichting kantoor | Realisatie: 2011

Een Cradle to Cradle inrichting, die de materiaal cirkel sluit.

Voor het C2C ExpoLAB heeft PKIA, samen met Van Bakel inspires&creates in opdracht van HME, een inrichtingsvoorstel gemaakt, gebaseerd op het Cradle to Cradle gedachtegoed. HME heeft de volledige inrichting ter beschikking gesteld in de vorm van lease, waarmee het ExpoLAB zelf geen eigenaar is van de inrichtingselementen. De elementen komen van verschillende leveranciers, met zoveel mogelijk C2C gecertificeerde producten. Aan het einde van het contract gaan de producten terug naar de bron, Cradle to Cradle.

 

Het C2CexpoLAB is een stichting, gestart door de gemeente Venlo, met de bedoeling het Cradle to Cradle (C2C) gedachtegoed te verankeren in de regio Venlo. Dit door de kennis en ervaring, die wordt opgedaan met C2C projecten te verzamelen, valideren en ontsluiten voor toekomstige projecten, het bedrijfsleven en onderwijs. 

 

De uitwerking

Het C2C ExpoLAB is gevestigd op de 6e verdieping van de Innovatoren, ontwikkeld door de Provincie Limburg als beeldbepalend gebouw voor de FLoriade 2012. De openheid van de ruimte hebben wij weten te behouden door gebruik te maken van glazen schuifdeuren. Dit sluit aan bij de kernwaarde van transparantie en openheid van het C2C ExpoLAB. In de ruimte is een proefopstelling gemaakt van de groene gevel, zoals deze wordt toegepast bij  het nieuwe stadskantoor van Venlo.

 

De materialen bibliotheek, gemaakt van steigermateriaal, herbergt meer dan de helft van alle C2C materialen ter wereld. Samen met het C2C ExpoLAB heeft PKIA en VBic een label ontwikkeld voor de materialen bibliotheek, met daarop de relevante product informatie en certificering. Van ieder product en materiaal is zo terug te lezen wie het heeft en waarvan het is gemaakt.

 

het resultaat

Een open, transparante werkomgeving, waarbij individueel en groepsgerichte activiteiten kunnen worden gecombineerd. Door vanuit Cradle to Cradle te werken, ontstaan vanzelf hoogwaardige oplossingen, die in economische zin vaak een betere propositie vormen dan de conventionele methoden. Uiteindelijk een gezonde en comfortabele inrichting, voor nu en de toekomst.

Vergelijkbare projecten:
bottom of page