top of page
Maatwerk slaapkamer PKIA
Maatwerk slaapkamer PKIA
Maatwerk slaapkamer PKIA
Maatwerk slaapkamer PKIA

Project: Particuliere opdracht, Antwerpen

Maatwerk slaapkamer | Realisatie: 2015

Een optimale benutting van de derde dimensie.

Voor een particuliere opdrachtgever heeft PK|IA een volledig maatwerk inrichting van de slaapkamer gerealiseerd. De woning is gelegen op de eerste verdieping van een schitterend herenhuis in een buurt met grootstedelijke allure, 't Zuid. De woning is opgedeeld in vierkante suites, met een plafond op 4,5 meter hoogte, voorzien van sierpleister. PK|IA heeft deze ruimtelijke kwaliteit ingezet voor een optimale benutting van de ruimte, met als bonus een waar woongenot.

 

De uitwerking

Omdat de badkamer is geplaatst in de ruimte van de slaapkamer, was het een logische stap deze ruimte terug te winnen door de hoogte in te gaan. Het plafond van de badkamer was hiervoor echter niet geschikt. Door deze opnieuw te laten maken, kon ook de beschikbare hoogte worden gemiddeld tussen de badkamer en slaapvide.

 

De slaapvide op de badkamer is vervolgens bereikbaar gemaakt aan de hand van een op-maat-gemaakte kastenwand, voorzien van traptreden. Traptreden en kastenwand zijn uitgevoerd in gelakt multiplex. De deuren en ladefronten kunnen worden geopend door te duwen op een onzichtbaar veermechanisme. Het geheel is vervolgens voorzien van een op-maat-gemaakte balustrade van gelakt staal. In het ontwerp van de trap en kastenwand is op de millimeter gezocht naar de juiste op- en aantrede; zo min mogelijk ruimte verliezen , maar wel een aangename opgang richting de slaapvide.

 

Het resultaat

Uiteindelijk is een minimalistisch interieur gerealiseerd met een maximaal effect. De bergruimte in de slaapkamer is vervijfvoudigd, zonder deze ruimte vol te zetten met kasten. Door de kasten vorm te geven, krijgen ze een eigen identiteit en een uniform beeld. Dit creëert rust en eenvoud; een toevluchtsoord om te ontspannen. 

 

 

 

Vergelijkbare projecten:
bottom of page