top of page
Cafe Central PKIA interieur architec
Cafe Central PKIA interieur architec
Cafe Central PKIA interieur architec
Cafe Central PKIA interieur architec

Project: Café Restaurant Central, Venlo

Interieur kleuradvies | Realisatie: 2013

Eenheid door contrast, met een focus op beleving aan tafel.

Voor Café Restaurant Central heeft PK|IA een kleuradvies gemaakt voor het restaurant op de eerste etage. Central heeft haar eigen identiteit als ontmoetingsplaats midden in het centrum van de stad. Bij Central kan men terecht voor een lunch op het terras, een borrel met collega's in het café, een diner in het restaurant of een besloten feest in de Witte Zaal.

 

de uitwerking

Bij het kleuradvies voor het restaurant is, op basis van de inbreng van de opdrachtgever, eerst gekeken naar focus. Waar moet in de beleving van de gast de aandacht naar uitgaan? Dat is als eerste het bord op tafel, dan de gasten, vervolgens de ruimte van het restaurant en uiteindelijk de werkzaamheden die maken dat al deze punten bij elkaar komen. Zo werken het licht en het kleurgebruik ook van binnen naar buiten. Daarbij is handig gebruik gemaakt van reflectie en de indirecte werking van kleur. Door de goudgele kleur op het plafond toe te passen en niet op de wanden, weerkaatst deze kleur met behulp van dag- en kunstlicht op de gehele ruimte. Ze is aanwezig zonder echt in het zicht te zijn.

 

het resultaat

De ervaring van de gasten is dat de ruimte meer rust biedt dan voorheen. Door onbelangrijke zaken 'weg te schilderen' ontstaat vanzelf deze rust. Op deze basis komen de accenten naar voren, die positief bijdragen aan een aangenaam verblijf en restaurant ervaring.

 

 

Vergelijkbare projecten:
bottom of page