top of page
Lagotronics Projects spreekkamer
Lagotronics Projects spreekkamer
Lagotronics Projects maatwerk meubel
Lagotronics Projects spreekkamer

Project: Lagotronics Projects, Venlo

Interieur spreekkamer en vergaderruimte | Realisatie: 2014

Een focus op beleving.

Voor Lagotronics Projects te Venlo heeft PK|IA een voorstel gemaakt voor de herinrichting van de bespreekkamer. Lagotronics Projects is een toonaangevend bedrijf, gespecialiseerd in de toepassing van LED techniek in combinatie met beleving en interactie. Als zodanig realiseren zij projecten wereldwijd voor bijvoorbeeld pretparken en televisie programma's. De bestaande bespreekruimte was uitsluitend functioneel ingericht en miste de beleving, die recht doet aan dit innovatieve bedrijf. 

 

De uitwerking

Allereerst is de keuze gemaakt om de standaard witte plafondtegels te vervangen door de zwarte variant en het stramien te schilderen. Daardoor ontstaat meteen een bioscoop-achtige omgeving, met een focus op het beeldscherm, waar de presentaties en teleconferencing mee worden gedaan. De kleuren op de wanden en de hanglampen zorgen voor een aangename, niet al te formele sfeer. 

 

Het beeldscherm staat op een verplaatsbare standaard; het kan naar achteren worden gezet om dienst te doen als interactief 'whiteboard'. Ook de vergaderstoelen staan op wielen om zo min mogelijk ruis te veroorzaken tijdens presentaties. De zittingen zijn in de kleuren van de huisstijl bekleed. Het meubilair is afkomstig van Vitra.

 

Speciaal voor deze ruimte heeft PKIA ook een maatwerk kast ontworpen, met inbouw koelkast. In de kast is ook alle randapparatuur verwerkt. We hebben gekozen voor een strakke, modernistische uitstraling met greeploze deuren om zo uitsluitend de functionaliteit te benadrukken. De kast is uitgevoerd in Duropal HPL.

 

Het resultaat

Lagotronics Projects beschikt nu over een bespreekkamer, die optimaal is ingericht voor presentaties in een comfortabele omgeving. Daar waar de ruimte eerst uitsluitend functioneel was ingericht, brengen de warme kleuren en het zwarte plafond focus en warmte.  Het resultaat is een ruimte, die aansluit bij de visie en uitstraling van het bedrijf. Een ruimte waar klanten ontvangen kunnen worden en projecten kunnen worden besproken.

Vergelijkbare projecten:
bottom of page