Maatwerk woonkamer, PKIA
Maatwerk woonkamer, PKIA
Maatwerk woonkamer, PKIA
Ontwerp maatwerk woonkamer, PKIA
Ontwerp maatwerk woonkamer, PKIA

Ontwerp maatwerk woonkamer, PKIA
Ontwerp maatwerk woonkamer, PKIA

Ontwerp maatwerk woonkamer, PKIA
Ontwerp maatwerk woonkamer, PKIA

Ontwerp maatwerk woonkamer, PKIA
Ontwerp maatwerk woonkamer, PKIA

1/4

Project: Particuliere opdracht, Venlo

Interieur woonkamer | Realisatie: 2013

Een totaal beleving; van ruimte tot object.

Voor een particuliere opdrachtgever heeft PK|IA het ontwerp en inrichting gerealiseerd van de woonkamer van een vrijstaande woning in Venlo. De bestaande ruimte was lang en smal met een uniforme uitstraling. In het ontwerp hebben wij gekozen voor een opdeling van de ruimte middels een open haard en zo twee duidelijke sferen neer te zetten in de 'eetkamer' en 'zitkamer'.

 

de uitwerking

Dit project is door PK|IA van begin tot eind begeleid: van het ontwerp in eerst 3d en vervolgens 2D (ten behoeve van de uitvoering), tot aan de bestelling van verlichting en vitrage gordijnen. Allereerst is de keuze gemaakt de tuin meer bij het interieur te betrekken, door een hoek open te maken en te voorzien van aluminium kozijnen en openslaande deuren naar het terras. De constructie tekeningen hiervoor zijn ook door PK|IA verzorgt. Op deze manier is er nu vrij zicht op de tuin vanaf de 'zitkamer'. Deze sfeer is daarom redelijk monochroom opgezet, als achtergrond voor de natuur. De 'eetkamer' is aan de noordkant van de woning en daarom is het licht hier witter. Deze sfeer hebben wij meer levendige kleuren meegegeven. Een goede achtergrond voor levendige gesprekken aan tafel.

 

Vervolgens is aan de hand van beide sferen een keuze gemaakt voor de afwerking van plafond, wanden en vloer. Op de wanden is gekozen voor behang van Vescom, op de vloer een eikenhout gefineerde, massief houten vloer.

 

Het meubilair, deels bestaand en afkomstig van onder andere Leolux, plus de overige inrichtingselementen zijn middels het ontwerp tot een geheel gesmeed en voor de opdrachtgever gekozen en verzorgd. De kasten zijn een maatwerk ontwerp en onder regie van PK|IA uitgevoerd (voor meer afbeeldingen, zie Maatwerk Meubelen).

 

het resultaat

Uiteindelijk is het project binnen planning en budget gerealiseerd. Door te kiezen voor twee sferen in een ruimte is er eenheid ontstaan door middel van contrast. Het resultaat is een totaal vernieuwde woonkamer, met een warme, eigentijdse en aangenaam ontspannen sfeer.

 

 

Vergelijkbare projecten: