Interieur begane grond
Interieur begane grond
Interieur begane grond
Interieur begane grond

Project: Interieur begane grond

Particuliere opdracht, Venlo | Realisatie: 2015

Een totaal plan met een gefaseerde uitwerking.​

Een totaal plan met een gefaseerde uitwerking. Voor particuliere opdrachtgevers heeft PK|IA een plan uitgewerkt voor het gefaseerd verbouwen van de begane grond van de woning. De tussenwoning is gelegen in een woonwijk aan de rand van de binnenstad van Venlo. In de bestaande situatie was op de begane grond een gang voorzien als achterom naar de tuin. Aangezien deze doorgang niet langer noodzakelijk was, is in fase 1 ervoor gekozen deze ruimte bij de woonkamer te betrekken. Zo hebben wij het bruikbare woonoppervlak weten te vergroten, een absolute meerwaarde voor de woning. Fase 2 voorziet in een uitbouw aan de tuinzijde. Deze zal de verbinding maken tussen eetkamer en keuken en zo een grote, moderne leefkeuken opleveren.

 

De uitwerking

De doorgang was niet geïsoleerd, ook de dragende constructie van de verdiepingsvloer was onvoldoende geïsoleerd. Allereerst is de bestrating verwijderd en is op de bestaande fundering een nieuwe, geïsoleerde balkvloer gelegd. Ondertussen is de niet dragende scheidingswand verwijderd, samen met de openhaard in de woonkamer. Het rookkanaal heeft aanvullende ondersteuning gekregen, samen met de dragende constructie van de verdiepingsvloer.

 

Vervolgens zijn het plafond en de wanden voorzien van isolatie en afwerking. De pui aan de tuinzijde is voorzien van nieuwe kozijnen en openslaande deuren. Deze zullen in fase 2 meegenomen worden in de nieuwe achtergevel. In de ruwbouw is ook zoveel mogelijk alvast rekening gehouden met fase 2, de aanbouw.

 

In de afbouw fase is de gehele begane grond voorzien van fijn stucwerk en een nieuwe, massief eikenhouten vloer. Daarvan is voldoende aangeschaft voor de aanbouw in fase 2. Vervolgens is al het houtwerk en muren voorzien van een nieuwe verflaag. Door middel van een steunkleur is in de woonkamer het zitgedeelte optisch gescheiden van de eettafel.

 

Het overgrote deel van het werk is door de bewoners en hun directe omgeving uitgevoerd, daarbij ondersteund door een meewerkend voorman. Hij heeft de grotere klussen begeleid of laten uitvoeren door een aannemer.   

 

Het resultaat

Door een compleet plan te maken en daarbij alvast rekening te houden met een gefaseerde uitwerking, is het voor de opdrachtgevers mogelijk geworden het maximale uit hun woning te halen. In fase 1 is heel gericht gekozen om binnen de bestaande situatie het woonoppervlak te maximaliseren. Fase 2 voorziet in een uitbreiding met leefkeuken. Zo ontstaat een aanpasbaar huis; een woning die mee kan groeien met het gezin. Comfortabel, flexibel en persoonlijk.

Vergelijkbare projecten:
Particuliere opdracht, Venlo
Particuliere opdracht, Venlo

Interieur begane grond, 2015

Particuliere opdracht, Venlo
Particuliere opdracht, Venlo

Interieur begane grond, 2015

Particuliere opdracht, Venlo
Particuliere opdracht, Venlo

Interieur begane grond, 2015

Particuliere opdracht, Venlo
Particuliere opdracht, Venlo

Interieur begane grond, 2015

1/4