top of page
Leolux design center PKIA
Leolux design center PKIA
Leolux design center PKIA

Project: LeoLux Design Center, Krefeld 

Inrichting entree | Realisatie: 2015

Door toevoeging, meer ruimte met de juiste focus.

Voor het Leolux Design Center te Krefeld heeft PK|IA, in samenwerking met Van Bakel inspires&creates, een nieuwe beleving in de entree gerealiseerd. Leolux is een toonaangevende meubelmerk; een Nederlands familiebedrijf met een lange geschiedenis in en een scherpe visie op design en de toekomst.

De entree was een open ruimte met als primaire functies de ontvangst van en het advies aan bezoekers van het Design Center. Door nieuwe elementen toe te voegen krijgen beide functies meer ruimte met eigen uitstraling. 

 

De uitwerking

De eerste toevoeging is een houten lamellenwand; MDF houten panelen voorzien van spuitlak, opgehangen aan gespannen draadstaal. Door de lamellenwand op te hangen, lijkt deze te zweven en creëert daarmee een aanwezigheid, die er niet lijkt te zijn. De plaatsing is zo gekozen, dat er een coulissen werking ontstaat. Door er langs te lopen, ervaart de bezoeker steeds een andere doorkijk. De lamellen staan allen onder dezelfde hoek ten opzichte van de ingang. Zo is er voldoende zicht op wie er binnenkomt en tegelijkertijd voldoende afscherming voor privé gesprekken aan de adviestafels. Het geheel beschrijft tevens een S-vorm, zodat er een natuurlijke focus ontstaat richting de boom, voorzien van nieuwe 'kruin' en 'aarde'.

 

De tweede toevoeging, die wij hebben gerealiseerd, is de bestaande grijze boom te voorzien van een 'kruin' en 'aarde'. De 'kruin' is een aluminium constructie opgehangen aan staalkabel. Deze constructie is voorzien van een knelprofiel, waarin een doek vastgezet kan worden. Het doek is een licht-doorlatend stretch doek, bedrukt met een klant-eigen afbeelding. In dit geval is gekozen voor de optie de afbeelding per seizoen te wisselen, zodat er per jaargetijde een andere beleving ontstaat. De meubels onder de boom wisselen daarin mee, zodat er bij ieder bezoek weer iets nieuws te zien is. De 'aarde' is in de vorm van een, ter plaatse op maat gesneden, cirkelvormig karpet. Het karpet is opgebouwd uit InterfaceFlor tapijttegels, type Urban Retreat, met in de tegel een overgang tussen twee kleuren.

 

Het resultaat

De bezoeker en ook de medewerkers ervaren meer focus en privacy. Er kunnen klant gesprekken worden gevoerd in de dezelfde ruimte als waar men wordt ontvangen, zonder in een afgesloten ruimte te worden weggestopt. De boom nodigt de bezoekers uit de ruimte binnen te komen. Kortom, een hartelijk ontvangst.

 

 

Vergelijkbare projecten:
bottom of page