top of page
Theater de Maaspoort PKIA
Theater de Maaspoort PKIA
Theater de Maaspoort PKIA
Theater de Maaspoort PKIA

Project: Theater de Maaspoort, Venlo

Inrichting foyer | Realisatie: 2013

Welkom met een grote gebaar

In opdracht van HME Import Agency heeft PK|IA een ontwerp voor de inrichting van de foyer van de nieuwe Frans Boermanszaal gemaakt.  In 2011 en 2012 is de Maaspoort gerenoveerd en uitgebreid. Daarbij is vooral in gezet op meer transparantie en toegankelijkheid. Daarbij is een nieuwe theaterzaal op de 2e verdieping gerealiseerd: de Frans Boermanszaal. Deze zaal is in augustus 2013 feestelijk geopend. In HME heeft de Maaspoort een partner gevonden in projectmatige inrichting van gebruiksvriendelijke publieksruimtes met een theatrale toets.

 

de uitwerking

Het ontwerp door PK|IA bestaat uit de toevoeging van een tweetal meubels met een eigen functie en uitstraling. De eerste is een grote, verrijdbare eettafel voor de VIP lounge aan het eind van de foyer. Deze is geschikt voor 12 personen om aan te dineren. Door de tafel op wielen te zetten kan deze ook op andere plekken en gelegenheden worden ingezet, zoals bijvoorbeeld een ronde-tafel-gesprek op het podium tijdens een congres. De tafel is een uniek ontwerp gemaakt van C2C rubberhout, voorzien van een transparante matte lak. Rond de tafel staan 12 Leolux Spring eetkamertafel stoelen, uitgevoerd in drie kleuren leder en chromen onderstel.

 

De tweede toevoeging is een lange 'bank' van 25 meter tegen de wand aan de binnenkant van de foyer. Deze bestaat uit segmenten, gevormd door de bestaande Cuno hocker van Leolux. Voor de rug hebben wij samen met Leolux gekozen voor het topkussen van de hocker, uitgevoerd in meerdere tinten paars leder. De hockers zijn eventueel ook los in de ruimte te gebruiken, door ze onderling los te koppelen.

 

het resultaat

Dit alles resulteert in flexibel te gebruiken interieuroplossingen, die goed aansluiten bij het kleurschema van de Maaspoort en recht doen aan de grote gebaren van de spectaculaire Frans Boermansfoyer.

 

 

 

 

Vergelijkbare projecten:
bottom of page